– Vi har hatt høye søkertall og mange kompetente søkere når vi har lagt ut stillinger tidligere også, men dette var helt ekstremt, sier daglig leder Anders Steinsvik Nygård.

Søknadene strømmet inn da Ny Struktur nylig lyste ut to stillinger som nyutdannet ingeniør/sivilingeniør.

Over 100 søkere til to stillinger

Bærekraft som trekkplaster

Han tror mange nyutdannede ingeniører har et ønske om å jobbe i en fremtidsrettet bransje som utvikler bærekraftige løsninger. 

– Fagfeltet vårt er uten tvil i vinden, det merker vi særlig når vi er ute og deltar på bedriftspresentasjoner ved NTNU og andre steder. Ny Struktur har etablert seg som et ledende fagmiljø for bærekraftige konstruksjoner – og vi ser at det er et trekkplaster i rekrutteringen av nye ansatte.

Fokus på et godt arbeidsmiljø

Men det er ikke bare fagmiljøet som gjør Ny Struktur til en attraktiv arbeidsgiver. Like viktig er det at folk trives på jobben, fortsetter Anders.


– Selv om vi driver med veldig seriøse ting, er vi en uformell arbeidsplass. Vi finner på sosiale aktiviteter sammen, og jeg har personlig glede av at Ny Struktur skal være et bra sted å jobbe. I tillegg er vi en familievennlig bedrift som legger til rette for livet på hjemmefronten.


Mange nyansettelser

De siste årene har Ny Struktur fått ombord en rekke nye medarbeidere for å kunne møte etterspørselen i markedet. Stikkordet for ansettelsene er faglig dyktighet – og helst en stor interesse for noe som ikke har med jobb å gjøre. 


– Vi skriver gjerne i utlysningsteksten at det er en «superbonus» med et stort engasjement for noe utenom jobb. I Ny Struktur finner du både klatrere, designere, programmerere, musikere og skiløpere. Jeg er overbevist om at det gjør arbeidsmiljøet vårt gøyere, avslutter daglig leder Anders.